Navnet Nexen

Ellen og Johan Hul Andersen købte i 1960’erne en lille landejendom som et
anneks til deres driftsgård, hvor Ellen blev født og boede lige indtil det sidste.

Ejendommen på den anden side af vejen, hvor der bl.a. blev indrettet maskinhus, blev også anvendt til opstaldning af gårdens heste.

I daglig tale blev den nyindkøbte ejendom kaldt ”annekset”, hvilket dog forårsagede den hesteglade søn, Hans, nogle problemer med udtalen… det blev hver gang til ”Nexen” i stedet for ”Annekset” og således gik det til at man i daglig tale sagde at man skulle over på ”nexen”, når man skulle over på ejendommen med hestene.

Da Hans og Johan i 1970’erne etablerede stutteriet var der ingen tvivl om at
navnet skulle være Nexen og at alle føl der fødtes på stedet fik tilnavnet. Det er denne ejendom der stadig er hjem for Elin, Hans og alle hestene.

Stutteri Nexen

Stutteriet, Hans og Elin

Landmand Hans Jul Andersen er opvokset med heste og har fra barnsben medvirket i sin fars hingstehold og avl af rideheste.

Faderen Johan Jul Andersen startede med køreheste, der sidenhen blev afløst af rideheste. Avlshingste som Didrik, Garant, Faighter, Agent, Splitau, Vivadi og senest Kadroneur har stået til bedækningstjeneste på Stutteri Nexen, der dog har været mest kendt for de mange fremtrædende resultater ved hoppekåringerne og på ridebanerne.

Hans har nu valgt at sælge landbruget for at koncentrere sig om hesteopdræt på sin fødegård, der med rigtig gode foldarealer, inde og udestalde, ridebane, løbebånd og et ridehus danner rammen om stutteri Nexen.

For nogle år siden trådte Elin Houe ind i Hans’ liv og dermed er der kommet endnu flere gode heste i stalden. Elin har også haft heste hele sit liv, først en shetlænder, der siden blev skiftet ud med fjordheste og derefter flere gode rideheste. Det er dressuren Elin brænder for og hun har redet utallige stævner både på distrikts og landsplan – senest har hun dog valgt at koncentrere sig om avlen og om at gennemføre en Hestekiropraktor uddannelse i England.

Elin til sit første og eneste Showing Show i England – her blev Fazzini dagens Champion.

Elins liv med heste har bragt hende mange forskellige steder i verden fra hun startede på Rideskolen Holstdam i Østervrå, henover nogle år hos Ruth og Jørgen Søgård på Stutteri Horsfeldt i Thy – det gav hende blod på tanden til at prøve kræfter med nye ting og hun rejste til Sweitz, hvor hun blev i flere år. I Schweiz fik hun muligheden for at arbejde i nogle store salgsstalde og ride både spring, dressur og military, hvilket hun lærte meget af.

Tilbage i Danmark igen valgte hun at gennemføre en uddannelse, som folkeskole lærer i Hjørring, og red i denne tid på flere forskellige heste – både egen avl og for andre avlere, hos Holger Sørensen i Hjørring Rideklub.

Efter nogle år med lærer arbejde og konkurrenceridning valgte hun at gennemføre en Master Degree i Equine science på Writtle College (University of Essex) i England. Det var et spændende og lærerigt år, der bød på mange oplevelser både i studie regi men også med hendes medbragte dressurhest.

Efter endt studie, valgte hun at bruge lidt mere tid i England, for at få et større kendskab til deres måde at gøre tingene på i heste verdenen og var så heldig at få et arbejde hos en af de garvede i dressuren nemlig Emile Faurie. Hos Emile var det lange men lærerige dage og hun fik ligeledes muligheden for at bringe et par heste med over fra Danmark så hendes egen ridning også kunne forbedres.

Efter 1 ½ år her flyttede hun tilbage til Danmark og direkte ind på Stutteri Nexen. I december 2006 giftede Elin og Hans sig i al hemmelighed og holdt i Juli 07 en fest for at fejre det.